RU  UA

Путін втратив контроль над Кавказом, це на руку Україні: політолог вказав на важливий нюанс

Президент РФ Володимир Путін втратив контроль над Кавказом, а це вже побічно впливає на Україну - Росія не зважиться на масштабні військові дії на Донбасі.

Про це на Апостроф TV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, втрата впливу над Кавказом - це яскравий прояв провалу всієї політики Росії на пострадянському просторі. Вона однакова на всьому просторі.

Експерт навів в приклад конфлікт Вірменії та Азербайджану в Нагірному Карабасі. Він заявив, що Москва штучно там підтримувала конфлікт, щоб через нього погрожувати і шантажувати обидві країни і зберігати свій вплив на них.

Ситуація на сході України зовсім інша. Країні потрібна політична підтримка, яку вже надає Захід. Також вона стане потужнішою з приходом на пост президента США Джо Байдена.

"Завдання України у військовому плані - це запобігти подальшій військовій агресії Росії. І українська армія, що стоїть на лінії зіткнення сторін, вирішує цю задачу", - сказав Піонтковський.

Він зазначив, взагалі залишається варіант подальшої російської агресії. Наприклад, це може бути рух на Маріуполь.

"Це зараз абсолютно виключено в обстановці повного провалу геополітики Росії на пострадянському просторі. І це вже відчувається в Москві не через якісь опозиційні дії - опозиція в Росії розгромлена", - підкреслив Андрій Піонтковський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні склався колективний Маннергейм, який бореться з лінією Єрмака - Андрій Піонтковський.