RU  UA

Корупція проникла в усі органи: політолог вказав, чому близький третій Майдан

Україна може не уникнути третього Майдану. Це може статися, якщо конституційна криза буде заглиблюватися, а рух країни в європейське майбутнє буде призупинено.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політолог Микола Іванюк.

"Конституційні кризи – це виклик для президента України. Але якщо це і надалі буде продовжуватися, і буде призупинено рух України в демократичне європейське майбутнє, то Україні не уникнути третього Майдану, - зазначив Іванюк", - зазначив Іванюк.

Корупція вже проникла в усі органи влади. Протягом тривалого часу антикорупційні органи не показали вагомих результатів своєї діяльності.

"На жаль, сьогодні в Україні корупція фактично проникла в усі органи влади. Насамперед від органів місцевого самоврядування до органів виконавчої влади. На жаль, діяльність наших антикорупційних органів протягом значного часу не дала вагомих результатів. Суспільство це бачить, і автоматично це створює недовіру до всіх гілок влади", - додав політолог.

Діяльність українських антикорупційних органів має бути переглянута. Контроль за виконанням завдань цих структур має здійснювати громадянське суспільство.

"Я вважаю, що насамперед тут має проявити себе і громадянське суспільство, і президент України. Ми повинні ще раз переглянути діяльність антикорупційних органів, чітко окреслити ті завдання, які стоять перед ними, і читко їх моніторити з залученням інституцій громадянського суспільства", - резюмував Іванюк.