RU  UA

Патріотичне ядро навколо Зеленського отримує верх - політолог

Російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що в оточенні президента України Володимира Зеленського є два центри, які впливають на його позицію. І останнім часом Зеленський у своїх заявах і рішеннях почав більше схилятися до патріотичного центру.

Про це він розповів в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV в другому циклі інтерв'ю.

За словами Піонтковського, перший центр впливу на президента - це олігарх Ігор Коломойський і глава Офісу президента Андрій Єрмак, якого політолог раніше назвав "агентом Кремля".

"Пік успіху Єрмака - протокол, підписаний з Дмитром Козаком у березні 2020 року про створення консультаційної ради спільно з бойовиками ОРДЛО. Воно було зірвано масовим виступом громадянського суспільства, коли стало ясно, що біля президента два зрадника - Єрмак і Коломойський", - заявив Піонтковський.

В той же час в Україні є патріотичне ядро "колективного Маннергейма" - до нього політолог відніс міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, віце-прем'єр-міністра з питань окупованих територій Олексія Резнікова і секретаря РНБО Олександра Данілова.

"Судячи навіть з офіційних заяв української влади і президента, мені здається, що це ядро - патріотичне - воно отримує верх останнім часом", - резюмував Піонтковський.

Як повідомляв "Апостроф", у Мінську 11 березня відбулося засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, в якому брали участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак. В ОПУ заявили, що були досягнуті домовленості по 4 пунктах.