RU  UA

Справи дуже погані: Арестович розповів, як Росія "кинула" з грошима окупований Донбас

Росія скорочує витрати на окупований Донбас, який обходиться у 1-3 млрд доларів на рік, через брак коштів у бюджеті.

Про це розповів в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV спікер української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ), позаштатний радник глави ОПУ Олексій Арестович.

"Я думаю, що справи дуже погані. Росія — мілітаризована країна. Вона зараз воює одночасно у 7–8 місцях по світу. Основна ставка Росії — це проекція сили. Якщо вони головному інструменту зменшують фінансування, то це означає, що справи там дуже погані. Збройні сили — це остання стаття, від якої Кремль міг би забрати фінансування, але ж забирає. Це означає, що по решті галузей усе набагато гірше", - пояснив Арестович.

За його словами, є інформація з різних відкритих джерел, що Донбас обходиться Росії від 1 до 3 млрд доларів на рік, і це фінансування буде припинятися.

"Воно (фінансування - "Апостроф") вже припиняється. Там жаліються всі: від простих людей — громадян України, які опинилися в заручниках у росіян — до тих, хто позує у якості представників маріонеткової влади. Кажуть, що з грошима там поганенько. Це можна прочитати у відкритих джерелах: в усіх соцмережах, на форумах, де листуються наші громадяни з Донецька чи Луганська між собою", - додав Арестович.

Більше про ситуацію на окупованому Донбасі і про те, що буде з обміном полоненими, читайте в матеріалі "Апострофа": "На Путіна можна впливати і вже є результат - Олексій Арестович".