RU  UA

Влада просуває свого кандидата на главу САП: названо ім'я

Чинна влада активно просуває свого кандидата на посаду очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Наступним головою САП може стати Андрій Костін, який очолює парламентський комітет з питань правової політики.

Про це в програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV розповів генеральний прокурор України (в 2019-2020 роках) Руслан Рябошапка.

"Якщо влада таки протисне свого кандидата на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, то за великим рахунком цінність посади директора НАБУ дуже сильно впаде. Антикорупційний прокурор - це все ж таки ключова посада в антикорупційних розслідуваннях", - пояснив Рябошапка.

За словами колишнього генпрокурора, влада навіть не приховує ім'я свого кандидата. Крім того, ця людина називає себе ключовим претендентом на посаду голови САП.

"Влада зараз активно просуває свого кандидата. Вже навіть не соромляться, називають це ім'я. Мені казали, що навіть ця людина ходить і називає себе ключовим кандидатом. Це Андрій Костін - голова парламентського комітету правової політики", - додав Рябошапка.

На думку екс-чиновника, якщо цей план вдасться, то рубка буде не дуже суттєвою.