RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Візит Зеленського в Туреччину: які документи було підписано, відео

У межах робочого візиту Володимира Зеленського до Туреччини 10 квітня за підсумками переговорів з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом було підписано низку двосторонніх документів.

Візит Зеленського в Туреччину: онлайн і всі подробиці

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков і міністр навколишнього середовища та містобудування Туреччини Мурат Курум підписали Рамкову угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України.

Угода укладена з метою врегулювання правових аспектів можливості визначення механізму співпраці з Туреччиною у будівництві житла для кримських татар, які внаслідок тимчасової окупації території АР Крим і м. Севастополя були змушені залишити місце постійного проживання, та інших категорій українських громадян. Уряд Туреччини зобов'язується надати безповоротну допомогу в загальній кількості 500 квартир: у місті Миколаєві – 200 квартир, у місті Херсоні – 200 квартир і в місті Києві – 100 квартир.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр молоді та спорту Туреччини Мехмет Мухаррем Касапоглу підписали Програму співробітництва у галузі фізичної культури та спорту між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством молоді та спорту Турецької Республіки на 2021-2022 роки. Програма підписана з метою систематизації та активізації українсько-турецької взаємодії у галузі культури та спорту, визначення спільних заходів та пріоритетних напрямів співпраці між Україною і Туреччиною у 2021-2022 роках.

Як повідомляв "Апостроф", президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган після переговорів з президентом України Володимиром Зеленським 10 квітня заявив, що Туреччина підтримує суверенітет та територіальну цілісність України і ніколи не визнає анексію Криму.