RU  UA

Історія з американськими кораблями дає певні надії - грузинський політик

Відмова США від проходження двох військових кораблів в Чорне море через протоку Босфор, які повинні були засвідчити підтримку України на тлі нарощування Росією своєї військової присутності на кордоні з Україною, є сигналом про домовленість, яка змусить Москву до розосередження військових сил.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів колишній заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе.

"Я не в курсі, чим Байден пригрозив і чим далі буде тиснути на Путіна, але зрозуміло в нинішній ситуації, що США і НАТО не планують брати участі у військовій загрозі. Але те, що їх кораблі тимчасово відмовилися входити в Чорне море, дає надію на те, що є якась домовленість про розосередження військових сил Росії", - заявив Сакварелідзе.

За його словами, очевидно, що між США і РФ досягнуто певної домовленості, а запроваджені США санкції проти РФ є складовою цього розкладу.

"Що стосується економічних санкцій, вони в будь-якому випадку будуть важкими для Росії. У Путіна вибори (вибори до Держдуми РФ - "Апостроф") і він буде розповідати росіянам, що всі ополчилися проти Росії і треба ще трохи протриматися", - додав Сакварелідзе.