RU  UA

Без шансів: генерал СБУ пояснив суть інформаційної війни Росії з Україною

Україна не має достатніх можливостей протистояти Росії в інформаційній війні, оскільки Кремль витрачає на просування своєї пропаганди і нав'язування наративів величезні кошти, які обчислюються мільярдами доларів.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів військовий і громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ у 2014-2015 роках Віктор Ягун.

"Україна програє в інформаційній війні, ми дійсно недопрацьовуємо в цьому напрямку. Хоча в нас є багато волонтерів, людей, які працюють в цьому напрямку і вселяють своєю роботою волю до перемоги, але цього мало. Нам банально не вистачає грошей: на апаратуру, на якісне програмове забезпечення, на протидію тому, що намагається вкинути в інформпростір ворог", - розповів Ягун.

Він зауважив, що в цей же час Росія витрачає на свою пропаганду мільярди доларів.

"Росія витрачає мільярди доларів на утримання штатів ЗМІ, агентств і мереж. Ці величезні кошти йдуть на просування меседжів їхньої інформаційної політики не тільки в Україні, а й по всьому світу, на нав'язування їхніх наративів чи якихось політичних моментів. Утримувати штати журналістів, приміром Russia Today, Sputnik, за кордноном - це неймовірні кошти", - додав Ягун.

За його словами, в Україні досі працюють агенти російського впливу.

"Найяскравішими агентами російського впливу були телеканали, які закрили. Зараз ми можемо це побачити на телеканалі НАШ, а також - це видання "Страна" і "Вєсті", які акумулюють негатив і працюють за російськими методичками", - додав Ягун.