RU  UA

Це фальстарт виборів: в КМДА пояснили, чому Банкова тисне на Кличка

Офіс президента України вважає київського міського голову Віталія Кличка одним з ймовірних конкурентів у президентських перегонах 2024 року. Тому проти столичного градоначальника розгортається політична боротьба шляхом тиску з боку органів центральної влади.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів заступник міського голови та секретар Київради Володимир Бондаренко.

"Київський міський голова є обраною і самостійною посадовою особою. Столиця - це мегаполіс, куди стікаються людські потоки. І заходи київської влади по боротьбі з "ковідом", позиція Віталія Кличка з приводу запровадження жорсткого локдауну стала причиною протистояння з Кабміном. Там почали говорити про відставку Кличка з посади голови КМДА і навіть розділення посад міського голови і голови КМДА, що є порушенням законодавства ы не пыде на користь місту і киянам", - розповів Бондаренко.

За його словами, в Офісі президента останнім часом припинили контакти з міським головою Києва - на наради його не запрошують. Це може говорити про те, що там намагаються знизити рейтинг Кличка.

"Президентська кампанія у нас ще не почалася, тому я назвав би це (політичний тиск на Кличка з боку центральної влади - "Апостроф") фальстартом. ... Але Віталій Кличко - політик. Чи є хтось з політиків, який не бажає зайняти найвищий пост в державі? Навряд чи. У Франції кажуть: "Найбільш короткий шлях до посади президента Франції - це мер Парижа", - натякнув Бондаренко на похід Кличка у президенти.