RU  UA

Ще один шанс проти Росії: як Україна може використати ситуацію в Білорусі

Після подій в Білорусі із затриманням опозиційного журналіста Романа Протасевича Україна отримала ще один шанс згуртувати навколо себе міжнародну коаліцію. Її метою повинно стати масштабна протидія світової спільноти російській агресії.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповіла народний депутат з фракції "Голос" Леся Василенко.

"Багато хто говорить, що Лукашенко - це останній авторитарний лідер на території Європи. Це не так. Прямий вплив на Лукашенка має Путін і саме зараз важливо зрозуміти, з ким має справу весь світ: і США, і Європа, і Україна. Білорусь - це сателіт Росії, яку використовує Путін для розбудови "великої Росії", де немає місця незалежним країнам", - зауважила нардеп.

Вона наголосила на тому, що зараз Україна через увагу світу до подій в Білорусі повинна привернути до себе ще більшу підтримку країн світу.

"Україна отримала ще один шанс посилити міжнародну коаліцію проти російської агресії і Путіна. Всі мають побачити і зрозуміти, що Лукашенко – не самостійна персона, а є сателітом Путіна. А тому для України зараз значно збільшуються загрози з боку Росії і потрібна ще більша підтримка", - резюмувала Василенко.