RU  UA

Військові вже вивчили всі болота: генерал розкрив небезпеку з боку Білорусі

Останні події в Білорусі з затриманням на кілька годин цивільного літака показали можливість проведення в країні спецоперації ФСБ РФ. Це означає, що Україна повинна бути готовою до вторгнення російських військ зі сторони Білорусі.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів начальник Генштабу Збройних сил України (2014 - 2019 роки) генерал армії Віктор Муженко.

"Одного разу на одній із зустрічей президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не буде воювати проти України. Але зараз я в це не вірю, оскільки Білорусь перебуває у повній залежності від Російської Федерації. Ми маємо більше 1100 км спільного кордону з Білоруссю і потенційну небезпеку з півночі", - заявив Муженко.

За словами генерала армії, Україна може отримати потенційну небезпеку з боку РФ вже найближчим часом.

"Плануються військові навчання "Захід -2021" на території Білорусі, в ході яких Росія заведе до білорусько-українського кордону військові підрозділи і зброю. Невідомо, чи вони вийдуть звідти після завершення навчань і, якщо вийдуть, чи в повному обсязі. Білорусь вже більше п'яти останніх років надає свої полігони для спільних навчань з російськими військовими. Російські війська вже практично вивчили всі умови і місцевість - Пінські болота і Полісся. Це є потенційною небезпекою для України", - додав Муженко.