RU  UA

РНБО переїжджає: засідання Радбезу вперше пройде не в Києві

Уперше засідання Ради національної безпеки і оборони відбудеться не в Києві, а в одному з обласних центрів України. Воно пройде в одному з обласних центрів України, проте точно назву міста стане відомою у вівторок, 13 липня.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

РНБО розгляне питання оборони і нацбезпеки та обраного для засідання регіону. Воно відбудеться у п'ятницю, 16 липня. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, зі 134 людей, які потрапили під американські санкції, уже 100 включили в списки зі сторони України.

Крім того, відбулася нарада РНБО з представникам спецслужб. Це пояснили тим, що в соцмережах шириться інформація про пом'якшення санкцій проти людей, які під них потрапили. Спецслужби звітували про контроль над цими санкціями. Представники цих структур зазначили, що все було дотримано, згідно з указами, які підписав президент України Володимир Зеленський.

В РНБО також наголосили, що санкції проти Фірташа та Фукса не пом'якшували. 106 пунктів, де вони могли продавати паливо, уже перевірили. Там реалізують виключно харчові вироби, однак продаж палива заблокований.

Рада нацбезпеки, зокрема, збирається розробити методологію дотримання блокування каналів і сайтів, які потрапили під санкції.