RU  UA

Чи можуть "Джавеліни" змінити ситуацію на Донбасі: екс-командувач дав чітку відповідь

Протитанкові ракетні комплекси "Джавелін", отримані від США, могли б змінити ситуацію на Донбасі лише в тому випадку, якщо б їх була достатня кількість.

Про це в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV розповів командувач аеромобільних військ України в 1998-2005 роках Іван Якубець.


За словами військового, тактична зброя має обмежені можливості, але чим більше їм озброєні на фронті, тим більший вона може дати ефект.

"Поки у нас немає такої кількості. Але якщо поставки будуть збільшені, то насичення відповідними протитанковими засобами передових загонів нашої армії на фронті може змінити цю обстановку на краще", - сказав він.

Якубець звернув увагу і на те, що США змінили гуманітарну підтримку на військову, що можна вважати дуже важливим і позитивним кроком.

"І те, що вони прислали нам і Джавелін, і радарні установки, і госпітальні комплекси - це дуже добре. Госпітальні комплекси потрібні - це сучасне обладнання, швидка допомога нашим військовим при веденні бойових дій і на поле бою, і в найближчій тактичній і оперативно-тактичній глибині. Ми рятуємо більше життів наших солдатів, що дуже важливо", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Росія захоче перейти в атаку, нам нічим вдарити по її території - екс-командувач аеромобільних військ