RU  UA

Підписала собі вирок: генерал пояснив, чи зможе Росія завоювати Україну

Росія не зможе завоювати Україну збройним шляхом, проте Київ все одно повинен готуватися до відбиття агресії Кремля.

Про це лідер партії "Сила і честь", колишній глава СБУ, генерал-полковник Ігор Смешко розповів Миколі Вересню в програмі "ВЕРЕСЕНЬ" в ефірі Апостроф TV.

Військовий експерт нагадав, що в Україні дуже сильні традиції партизанської війни проти агресора, у нас є всі шанси вистояти в боротьбі з армією РФ.

"З 2014 року я говорив про те, що, розв'язавши агресію проти нас, Росія фактично підписала собі вирок. Вона відкрила ящик Пандори. Завоювати 40 мільйонів не зможуть. Ввійти - можна. Окупувати територію - можна. Але як ви вийдете в цій ситуації?" - запитав генерал-полковник.

За його словами, в Афганістані найпотужніша армія світу, контингент якої становив близько 100 тисяч чоловік, де було витрачено 3 трлн доларів, а також витрачено 60 млрд доларів на створення місцевих збройних сил, теж була змушена піти з країни.

"Виграти війну у нас неможливо - там (у Кремлі - Ред.) теж не дурні. Але хіба нам від цього легше, якщо "цар" прийме рішення і піде фаза війни активної, і ми будемо атаковані за всіма правилами, із застосуванням Військово-космічних сил", - зауважив колишній глава СБУ.

"Ми повинні до цього готуватися і своєю силою виключити цей варіант", - підсумував Смєшко.

Нагадаємо, раніше Ігор Смешко пояснив, навіщо пропаганда обробляє населення Росії і нагнітає антиукраїнську істерію.