RU  UA

Як Україні реагувати на стягування російських військ: ветеран АТО дав відповідь

Росія продовжує стягувати свої війська до українського кордону – щодня фіксуються нові перекидання військової техніки до прикордонних з Україною районів.

Про те, чи готова Україна зупинити агресора у разі повноцінного вторгнення і що потрібно робити керівництву України у цій ситуації, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів ветеран війни на Донбасі, нардеп VIII скликання Ігор Лапін.

Як зазначає ветеран і політик, Україні нарощувати свою військову могутність. Одночасно Європа висловлює стурбованість застосуванням "Байрактару", але німці тихенько мовчать щодо поставки двигунів для російських безпілотників - ймовірно, йдеться про "Орлани".

"Я хочу акцентувати акцентувати увагу на головній тезі - поняття “демократія, людські цінності, правові позиції” на сьогоднішній день багато держав замінюють словом “інтереси”. Якщо Україна буде підігравати заміні цих слів, то нашим західним партнерам нічого не залишиться, окрім як вичікувати поки Путін доїдає Україну. При цьому вони розуміють, що саме сьогодні Україна береже західні рубежі", - наголосив Лапін. Він також заявив про необхідність нарощування Збройних Сил України.

Також Лапін висловив жаль з приводу відсутності візового режиму з Російською Федерацією та її сателітами, зокрема з Республікою Білорусь. Він (візовий режим - "Апостроф"), за словами Лапіна, не вводиться через "незрозумілий захист якихось громадян, які сьогодні можуть страждати від режимів".

"Але справа в тому, що візовий режим допомагає фільтрувати нормальних людей від ненормальних", - заявив екс-нардеп.

Ветеран війни на Донбасі наголосив: протистояння країні-агресору має бути не лише фізичним. Він також розкритикував дії нинішньої влади за розвал на міжнародному рівні антипутінської коаліції, яка раніше створювалася.

озвалити на міжнародному рівні ту антипутінську коаліцію, яка створювалася роками під час війни в тяжкі часи - чесно кажучи, це треба було зуміти", - підсумував Лапін.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Зовнішній ворог нас не переможе, але є інші загрози – ветеран війни на Донбасі.