RU  UA

Загроза ескалації на Донбасі: ветеран АТО жорстко висловився про позицію влади

Російська Федерація продовжує стягувати війська до кордону з Україною, щодня фіксуються нові перекидання військової техніки до прикордонних районів.

Про те, чи Україна готова зупинити агресора у разі повномасштабного вторгнення і які зміни потрібні керівництву держави, щоб протистояти агресивній політиці Кремля, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів ветеран війни на Донбасі, нардеп VIII скликання Ігор Лапін.

Як зазначив політик, за нинішньої ситуації заперечувати очевидне – це означає діяти не на користь України. Він нагадав, що спершу українська влада розвалювала антипутінську коаліцію, вимагаючи самостійних переговорів із Кремлем і впроваджуючи цю політику аж до сьогодні; потім вони підірвали довіру західних партнерів України у контексті зливу операції із затримання бойовиків ПВК "Вагнера".

"Сьогодні вони впроваджують тези: "Американці всіх кинули в Афганістані і Європа втомилася від України" - вам не нагадує це, що нам більше страшні "українські гниди", а не "московські воші"? - говорить Лапін.

За словами екс-нардепа, Україні потрібно бути більш уважною і вимагати від влади виконувати головні їхні завдання – це захист національних інтересів.

"В цій ситуації, я вітаю роботу ДБР, яке порушило кримінальні справи проти колишніх заступників міністра оборони Тарана. Але ж без нього нічого не робилося. Відповідно, Зеленський був в курсі, тому що саме міністр оборони - це є креатура президента, яка призначається Верховною радою за поданням президента", - підкреслив Лапін. Він також додав - у цій ситуації кремлівські куратори, що на сьогоднішній день знаходяться на Банковій, фактично ведуть Зеленського в глухий кут, і невідомо, як саме він звідти виходитиме.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Зовнішній ворог нас не переможе, але є інші загрози – ветеран війни на Донбасі