RU  UA

Путін і Байден приписуватимуть собі перемогу: Фейгін підбив підсумки онлайн-зустріч президентів

У вівторок, 7 грудня, відбулася онлайн-зустріч президентів США і Росії - Джо Байдена і Володимира Путіна, на основі якої сторони зробили низку заяв. Тепер лідери обох держав приписуватимуть собі перемогу у переговорах.

Про це в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV заявив російський політичний та громадський діяч, юрист Марк Фейгін.

“По-перше, нічого не слід було чекати. Навряд чи ми побачили б розлюченого Байдена, який сам коментував, що мав справу з ослом, якого не переконаєш, якого зупинить тільки військова сила”, – сказав він.

За словами Фейгіна, наївно було б сподіватися на іншу риторику. За кілька днів стане зрозумілим, до чого насправді домовилися учасники. Він спрогнозував, що сторони вирішили взяти паузу у військовій операції, й Путін, можливо, дав гарантії. Тому в Києві можуть перевести дух і далі готуватися до війни.

“А в іншому, судячи з усього, Новий рік пройде спокійно, бо зараз у цій ситуації кожна сторона приписуватиме собі перемогу. Таку відносну, проміжну після цих переговорів. Байден говоритиме: "Дивіться, я зупинив війну". А Путін говоритиме: “Дивіться, ми змусили американців сісти з нами за стіл переговорів. Ну чим вам не результат, який задовольняє всіх?”, – резюмував Марк Фейгін.

Нагадаємо, щойно переговори завершилися, у ЗМІ почали писати, що з узгодженого проекту оборонного бюджету США виключили деякі досить спірні положення, спрямовані швидше проти РФ. Зокрема, прибрали положення про запровадження санкцій проти "Північного потоку - 2", заборону на придбання особами зі США суверенних боргових зобов'язань РФ, а також положення про можливість санкцій щодо 35 громадян Росії.