RU  UA

Війна на виживання: коли Росія піде на поступки Україні

Путінський режим все ще живе надіями про окупацію України найближчими днями, однак кілька тижнів потужного супротиву ЗСУ - і російська армія буде знекровлена.

Про прогноз щодо поступок зі сторони Росії у переговорах розповів член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін для Апостроф TV.

Наразі нацистська Росія не готова йти на поступки, оскільки чекає, щоб України здалася. Вони чинять психологічний тиск на владу та суспільство, розстрілюючи мирних людей, їхні будинки та об'єкти цивільної інфраструктури. Окупанти вважають, що у них є певний запас міцності, тому не полишають невдалих спроб оточити Київ, Харків та Миколаїв.

"Росіяни тягнуть з цими перемовинами, вважають, що їм це вдасться найближчими днями, і тоді буде простіше викручувати руки українській владі. Саме тому й я кажу, що нам вкрай важливо протриматися в ці два тижні, не поступатись ініціативою. Якщо ми протримаємось у такому жорсткому режимі ці 2-4 тижні, то вони будуть достатньо знекровлені, щоб нам було простіше вимагати від них тих речей, на які вони сьогодні жодним чином не погоджуються", - пояснив Рахманін.

Однак, нардеп визнає, що важко заглядати наперед в умовах жорстокої війни, тому всі ці припущення є достатньо теоретичними.

"Але якщо ми виходимо з реалій життя, в нас є тільки один спосіб: міцно триматись і не сходити зі своїх позицій. Якщо ми протримаємось гідно 2-4 тижні, нам буде простіше висувати умови, на які ворог не зможе не піти. Тому що буде доволі знекровленим", - наголосив Сергій Рахманін.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Росія хоче кинути білоруських військових на війну проти Україну.