RU  UA

З ким ви йдете у розвідку? Американський політолог вказав на проблеми України з підтримкою Заходу

Україні слід розібратися, хто насправді її союзники – це не Європа, а насамперед Великобританія та США, а також Туреччина.

Таку думку в ефірі програми "Руно. Війна" на Апострофі TV висловив американський політолог, колишній глава апарату уряду Азербайджану Раміс Юнус.

Він зазначив, що з 2014 року Туреччина підтримувала Україну в питаннях НАТО та всього іншого. А сьогодні цю країну критикують у питанні того, що вона гальмує вступ до НАТО Швеції та Фінляндії. Політолог задається питанням: чому так не критикували Францію та Німеччину, які виступали проти вступу України до НАТО?

"У відносинах Росії та Європи зав'язані величезні гроші. Те, що ми бачимо, заблоковані 300 млрд у банках, заарештоване майно олігархів – це лише верхня частина айсберга. Там величезні гроші, рахунок йде на трильйони. Згадайте, які ціни на нафту були, понад 100 доларів за барель. За три місяці війни Європа заплатила за нафту і газ Росії близько 80 млрд доларів. Вони платять їм, а потім ракетами летить на ваші голови. Це цинізм просто величезний", - заявив Раміс Юнус.

Він наголосив на важливості того, з ким Україна "йде у розвідку".

"Азербайджан у другій Карабахській війні пішов у розвідку з Туреччиною, Пакистаном та Ізраїлем. Україна та Грузія політично також підтримали Азербайджан. Там не було ні Євросоюзу, ні Америки. У вас теж має бути така "Туреччина". Так у вас їх уже дві є - США та Великобританія" , - резюмував політолог.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Перемогу України над Росією забезпечать дві країни - американський політолог