RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Суддя, який розганяв Євромайдан, отримуватиме 100-тисячну пенсію: фото

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ігор Лічевецький, який підтримав заборону мітингів під час "Революції гідності" у 2014 році, був відправлений у відставку Вищою радою правосуддя з пожиттєвим утриманням на суму близько 100 тисяч гривень.

Про це інформує "Слідство.Інфо".

Читайте: Можна і малину по 600 гривень купувати: відомі "свіжі" пенсії суддів в Україні

Ігор Лічевецький, який починав свою кар’єру в Черкасах, пішов у відставку 11 липня з посади судді Шостого апеляційного адміністративного суду, маючи загальний 19-річний стаж роботи.

Під час "Революції гідності" колегія суддів розглядала апеляційну скаргу на постанову ОАСКу про заборону мирних протестів на Майдані. Попри те, що суддя Олександра Мацедонська, побачивши порушення, відмовилася підтримувати рішення колегії, Ігор Лічевецький разом з іншим суддею Володимиром Мельничуком фактично легалізували незаконну постанову ОАСКу.

Судді зліва направо: Олександра Мацедонська, Володимир Мельничук, Ігор Лічевецький

"Фактично, Лічевецький мав чудову можливість скасувати постанову ОАСКу, яка стала формальною причиною для силового розгону протестувальників на Майдані. Але Лічевецький своє рішення зробив й постанову ОАСКу залишили в силі", — зауважує голова ГО "Всеукраїнське об’єднання "Автомайдан" Катерина Бутко.

Спочатку Лічевецькому та іншим суддям, які заборонили рішення, загрожувало звільнення, бо Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів загальної юрисдикції знайшла порушення у постанові ОАСКу та рішенні апеляції, але до звільнення не дійшло, оскільки судді оскаржили рішення ТСК.

Після цього Лічевецький продовжив працювати та потрапив до Шостого апеляційного адміністративного суду, звідки й пішов у відставку, аби перебувати на утримуванні у держави.

Варто зазначити, що розмір "суддівської пенсії" залежить від зарплатні судді, тобто виплати від 50 до 90% залежно від стажу, й розмір довічного утримання деяких суддів може сягати навіть 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Світлану Волкову, яка у 2014 році випустила на волю вбивцю активістів Майдану.

  • Вас може зацікавити:

На війні загинув фотограф Майдану Роман Чорномаз: залишив для історії фото розстріл 20 лютого, фото

Рятував п'яних від покарання: суддя Тандир неодноразово потрапляв у скандали

Загальмувала" в дерево: скандальну київську суддю оштрафували за п'яну їзду і позбавили прав