RU  UA

​"Лякати Зеленського": Марк Фейгін дізнався про інтерес США до Арестовича

Правозахисник та блогер Марк Фейгін дізнався, що у США є інтерес до постаті колишнього представника Офісу президента України та блогера Олексія Арестовича для впливу на політику в Україні.

Про це Фейгін розповів у ефірі Апостроф TV.

За його словами, зараз Арестовича використовують і Кремль, і США.

"Мета там впливати не на громадську думку в Україні, не на український народ через Арестовича, а на істеблішмент, на клас при владі, лякати Зеленського, його офіс наявністю інструменту у вигляді Арестовича, якого просуває Москва. Ви здивуєтеся і навіть в Америці, за моїми даними, там теж є інтереси щодо інструментальності Арестовича, щоб він просував порядок переговорів. Тому що вона вигідна та затребувана", — заявив Фейгін.

При цьому він зазначив, що це не означає, що з Арестовича мають намір робити президента України.

"Або щось подібне. Ні, ні, це неможливо у нинішній Україні, це неможливо. Ніхто за нього не проголосує. Він може мати будь-які рейтинги схвалення і так далі, але ще раз наголошую, він не стане президентом України, це неможливо", — зазначив Фейгін.

Він припустив, що Арестович ще мав би якісь шанси стати президентом України, якби зараз був на передовій.

"От якби він на фронті це все заявляв, перебуваючи на передовій — тоді так. А так, зрозумійте, ну ні. Тому що два актори за один раз уже не можуть стати президентами. Ця опція закрита", — зазначив Фейгін.

Раніше Арестович заявив про своє бажання балотуватися на пост президента України, але відкинув можливість погодитися на підтримку його кандидатури з боку діючої російської влади.