RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Ситуація ускладнюється: журналісти розповіли про боротьбу за Київ всередині "Слуги народу"

Ціла група людей олігарха Ігоря Коломойського в партії "Слуга народу" демонструє намір висуватися на вибори мера в Києві, в той же час навіть всередині партії у неї є конкуренти.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": "Свій-чужий", або у кого зі "слуг народу" є шанси на виборах мера Києва.

Так, раніше Олександр Ткаченко організував цілий фронт боротьби з мером Києва, але не зміг переконати оточення президента в тому, що зможе скласти Кличку конкуренцію. Пізніше, як пишуть журналісти, активність людей Коломойського щодо київського питання знизилася, що може бути пов'язано зі зміною пріоритетів олігарха - він зайнявся енергетикою і формуванням партії в парламенті. Однак ближче до виборів до Ткаченка приєдналися народний депутат Олександр Дубинський, а також екс-глава Офісу президента Андрій Богдан. При цьому, як пишуть журналісти, вони можуть грати роль "відбілювача" Ткаченка і використовуватися для нападок на конкурентів. Також ця група має намір набрати політичну вагу, щоб йти на вибори без праймеріз всередині "Слуги народу".

У той же час сам Зеленський проявляє лояльність до депутата Миколи Тищенка, який також може стати кандидатом на київських виборах. У той же час його ім'я пов'язане з цілою низкою скандалів - тут мова йде і про його дивні висловлювання, і про роботу його ресторану "Велюр" під час карантину - ЗМІ активно висвітлювали ці події. Журналісти роблять висновок, що люди Коломойського роблять антигероя з Тищенка, намагаючись протиставити його спокійному Ткаченку.

У статті припускають, що в разі програшу на праймеріз, Ткаченко може вийти з під бренду "Слуга народу" і піти на вибори в Києві самостійно - адже його на даний момент не можна назвати "людиною Зеленського".

"Для президента ситуація ускладнена тим, що залишається мало часу для вибору кандидата. Шукати нового - ризик напоротися на підводні камені. Або дізнатися, що в ході виборів обрано кандидата, як каже сам Зеленський, "зашквареного", який числиться в обозі якогось олігарха. Зеленському намагаються підсунути саме таких кандидатів. Тому, швидше за все, вибір все ж проходитиме з тих кандидатур, які знайомі і зрозумілі президенту", - уточнюють журналісти.