RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

"Слуга народу" стрімко втрачає підтримку, "Батьківщина" відчутно нарощує - соцопитування

Абсолютна більшість українців виступають проти рішень президентської монобільшості щодо продажу землі та легалізації грального бізнесу. До Верховної Ради гарантовано проходять чотири політичні сили.

Такі дані соціологічного дослідження, яке було оприлюднено Соціологічною групою "Рейтинг".

Якби вибори до парламенту відбулися найближчим часом, за "Слугу народу" готові проголосувати 27,9% тих, хто визначився і має намір прийти на дільниці. Партію "Опозиційна платформа – За життя" підтримують 18,0%, партію "Європейська солідарність" – 14,7%, партію "Батьківщина" – 11,4%. На межі проходження Радикальна партія – 5,2%. Решта політичних сил не долають прохідний бар’єр.

Нинішнє опитування підтверджує стрімке падіння рейтингів партії "Слуга народу" та збільшення підтримки "Батьківщиною".

З квітня президентська сила втратила понад 10 відсотків (27,9% проти 38,1%), партія Юлії Тимошенко додала більше 2 процентів (11,4% проти 9,1%).

44 відсотки опитаних вважають, що робота парламенту нинішнього скликання не відрізняється від попереднього; 24 – переконані, що нинішній парламент є менш ефективним.

Найбільше обурення людей викликають рішення монобільшості про продаж землі та легалізацію грального бізнесу. Проти них виступають майже дві третини українців – 60% та 61% відповідно.

Дослідження проведено 16-17 липня в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитано 2000 респондентів. Похибка не перевищує 2,2%.