RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Кропивницькому ОПЗЖ штучно затягує оголошення результатів виборів - "Пропозиція"

ОПЗЖ штучно затягує процес визначення результатів виборів у Кропивницькому.

Про це повідомляють у місцевому штабі партії "Пропозиція".

"Кандидати в депутати міськради Анна Ніжнікова, Сергій Сердюк, Денис Костенко та Олександр Рацул подали до Фортечної і Подільської територіальних виборчих комісій заяви, у яких вимагають надати їм копії всіх протоколів усіх дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів по всіх п’яти видах виборів", - заявили у штабі.

Там наголосили, що до цього часу жодних заяв, скарг та актів про порушення на дільницях до ТВК цими кандидатами в депутати не подавалося, а юридична процедура видачі таких копій саме тервиборчкомами взагалі не передбачена.

"Чи не кожний міський штаб уже має копії протоколів, які передають офіційні спостерігачі та члени дільничних комісій від тих чи інших партій. У вимогах кандидатів від ОПЗЖ не вбачається будь-якого практичного сенсу, окрім затягування і без того непростого процесу підрахунку голосів та підведення остаточних підсумків місцевих виборів у Кропивницькому", - кажуть у партії.

Там припускають, що це можуть бути спроби політичного шантажу.

"Можливо, це робиться з метою досягнути певних політичних домовленостей в обмін на припинення деструктивних дій", - вважають у "Пропозиції".

У політсилі підкреслили, що страждають від таких дій передусім члени комісій, зокрема і від цієї партії, які третю добу на ногах.

"Страждають від цього насамперед люди, які відпрацювали на дільницях у неділю, провели підрахунки, у багатьох випадках - уточнювали їх, і які досі чекають у коридорах ТВК своєї черги здати документи суворої звітності, зрештою повернутися додому, до рідних та близьких, елементарно відпочити", - кажуть у "Пропозиції".