RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Партія "Пропозиція" отримує найбільше мерських крісел в обласних центрах

Партія "Пропозиція" представлена в органах місцевого самоврядування у 14 областях. У 147 радах працюватимуть 570 депутатів від політсили. За кількістю обраних голів "Пропозиція" увійшла в ТОП-10.

Про це йдеться на сайті партії.

Незважаючи на те, що проти кандидатів від "Пропозиції" йшла боротьба, починаючи від тиску через адмінресурс та силові структури і закінчуючи потоком наклепув ЗМІ, партія укріпила позиції в регіонах, які виступили її співзасновниками.

Кандидати від "Пропозиції" перемогли у першому турі в 2 обласних центрах. У Кропивницькому Андрій Райкович набрав 53,53% голосів, а Сергій Сухомлин у Житомирі – 51,37 % голосів.

Ще у двох обласних центрах кандидати від "Пропозиції" лідирують з великим відривом від конкурентів. У першому турі мер Дніпра Борис Філатов набрав 44,47% підтримки, в Миколаєві за Олександра Сєнкевича проголосували 39,06% містян.Таким чином, в обласних центрах на мерських виборах "Пропозиція" отримала найвищу підтримку серед усіх політсил.

Кандидати від "Пропозиції" також стали мерами у таких містах – Кам’янка (Черкащина), Підгородне (Дніпропетровщина), Вільногірськ (Дніпропетровщина), Жовті Води (Дніпропетровщина), Бердичів (Житомирщина), Коростишів (Житомирщина), Нова Одеса (Миколаївщина), Острог (Рівненщина), Вараш (Рівненщина), головами у селищних ОТГ –Томаківка (Дніпропетровщина), Юр’ївка (Дніпропетровщина), Попільня (Житомирщина), Олександрівка (Кіровоградщина) та головами сільських рад – Китайгородська (Дніпропетровщина), Брагинівська (Дніпропетровщина), Грунська (Сумщина).

Політсила зуміла сформувати партійний актив по всій країні і заручитись підтримкою у всіх регіонах. "Пропозиція" представлена в 47 міських радах і за кількістю депутатів вона обганяє партії "Батьківщина", "Голос", "За майбутнє".Депутати від "Пропозиції" також працюватимуть у 4 обласних, 18 районних, 36 селищних та 42 сільських радах.

"Серед непарламентських партій, які не можна вважати регіональними, цікавою є "Пропозиція". Вона може перерости у парламентську партію. Побачимо, чи не виявиться це все історією створення нового ліфта формування політичної еліти загальнонаціонального рівня. Ми відходимо від схематозу, медіапроєктів, і переходимо в більш авторитетнукатегорію - процес формування політичної еліти", - говорить завідувачка відділу розвитку політичної системи Національного інституту стратегічних досліджень Ірина Павленко.

"Кампанія "Пропозиції" активно проходила в Дніпрі і області, Житомирі та області, Миколаєві, Кропивницькому, Чернівцях, в Умані, в Каховці, в ОТГ Сумської, Полтавської і Рівненської областей. Замість боротьби за так званий агрегований - об’єднаний рейтинг "Пропозиція" поставила собі конкретні цілі у всіх визначених "плацдармах". Десь виграти місце міського голови і зайти до міськради. Десь - створити фракцію в облраді, а десь - взяти владу в окремих ОТГ. Партія "Пропозиція" показала себе гідним бійцем і відвоюваламісце на політичній карті України. Впевнений - далі буде", - зазначив Сергій Гайдай, політтехнолог.

"Серед позапарламентських партій хочу відзначити результат партії "Пропозиція". Стратегія, заснована на концентрації, а не розпорошенні по більшості областей, можна сказати спрацювала. Можна зробити висновок, що партія зайняла нішу і впевнено себе зарекомендувала. Наступною сходинкою може стати парламентське представництво", - сказала Олександра Решмеділова, політолог.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: