Зеленський зустрівся з представником ЄС: фото і подробиці

У вівторок, 7 травня в Києві новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з комісаром з питань політики сусідства та розширення Європейського Союзу Йоханнесом Ганом, сторони обговорили реформи в країні і план дій по врегулюванню на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба Володимира Зеленського.

Новообраний президент запевнив європейського представника в тому, що буде продовжувати зусилля свого попередника по європейській інтеграції країни.

"Наш європейський вибір безальтернативний, і я як гарант Конституції повинен захищати шлях, який обрали громадяни України на виборах", - зазначив він.

Володимир Зеленський повідомив єврокомісару про готовність повернути в законодавство статтю про незаконне збагачення, скасовану раніше в суді.

"Наш пріоритет - не боротьба з корупцією, а перемога над нею. Демонополізація в енергетиці, деолігархізація в ЗМІ", - додав він.

Обраний президент сказав, що його діалог з парламентом щодо євроінтеграційних законопроектів було розпочато. Йоханнес Ган запропонував свою допомогу в переговорах щодо газових відносин з Росією, зокрема про продовження контракту на транзит російського газу в кінці 2019 року.

Також в ході бесіди сторони піднімали питання про врегулювання на Донбасі, і за словами Зеленського, метою його буде припинення бойових дій.

"Наша мета - припинити вогонь", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", 4 травня новообраний президент України Володимир Зеленський приїхав на зустріч з головами фракцій і запропонував провести інавгурацію 19 травня.