RU  UA

Є два варіанти: легендарний вчений розповів, на що готовий піти Путін в Україні

Перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін, який сьогодні відповідає за блок оборонних технологій, бачить два можливих варіанти поведінки президента Росії Володимира Путіна щодо нашої країни.

Прогноз подальших дій Путіна він зробив в ефірі програми Security Talks з Валентином Бадраком на Апостроф TV.

На думку Володимира Горбуліна, Путін приречений на протистояння із Заходом - інакше багатомільйонне населення Росії не зрозуміє, чому воно починає жити все гірше і гірше. При цьому російський президент розуміє, що, як стверджував відомий геополітик Бжезинський, без України Росія ніколи не буде імперією.

"Звідси все виходить - і в політиці, і в нашому сусідстві, і в постійних спробах якимось чином розхитати внутрішні підвалини України", - стверджує він.

Горбулін передбачає два можливих варіанти поведінки Путіна по відношенню до України.

"Перший варіант - велика масштабна війна. Я якось до цього ставлюся скептично, хоча і розумію, що це може бути. Оскільки зараз настільки в світі все взаємопов'язано, то це може призвести до третьої світової війни, після чого від нашої бідної земної кулі невідомо що залишиться і взагалі - чи залишиться вона як куля", - зазначив він.

Другим варіантом, на його думку, є цілий ряд можливих дій або операцій, які носять "приватний характер".

"Наприклад, є диверсійна робота. Це можуть бути вогневі точкові удари, що, власне, постійно відбувається сьогодні на Донбасі. Це можуть бути медійні наїзди на ті партії в Україні або на тих осіб, які роблять все для захисту України від можливої агресії. Дуже багатошаровий пиріг подібного роду операцій. І до нього треба бути готовим", - підкреслив Володимир Горбулін.


Повну розмову з Володимиром Горбуліним про те, як перемогти Росію у війні майбутнього читайте в матеріалі "Апострофа": Україна вже фактично оточена, нам потрібен ракетний меч - Володимир Горбулін