Росія ні при чому? Путін знову назвав війну на Донбасі "внутрішньоукраїнською кризою"

Президент РФ Володимир Путін під час засідання колегії МЗС Росії вкотре назвав Крим "російською державною територією", а конфлікт на Донбасі – нібито "внутрішньоукраїнською кризою". При цьому господар Кремля звинуватив Україну у недотриманні Мінських угод.

Про це йдеться на сайті Кремля.

" У числі найбільш гострих і чутливих, звичайно, для нас це, перш за все, внутрішньоукраїнська криза, поки вона далека від вирішення, на жаль. Україна демонстративно не виконує своїх зобов'язань щодо мінського Комплексу заходів, як і домовленостей, досягнутих у "нормандському форматі " , - Заявив Путін.

Також він звинуватив у деяких бідах, пов'язаних із цією темою, партнерів за нормандським форматом в особі Франції та ФРН. На його думку, Київ намагається "демонтувати" Мінські домовленості, а представники Франції та ФРН " потурають курсу сьогоднішнього київського керівництва " всупереч тому, щодо Мінських угод було ухвалено відповідні рішення Ради Безпеки ООН. Іншими словами, вони " набули форми норми міжнародного права ".

При цьому Путін вважає за краще не говорити ні слова про те, що підконтрольні йому бойовики на Донбасі самі регулярно порушують режим тиші. У тому числі застосовуючи заборонені тими самими Мінськими угодами типи озброєнь. Більше того: якщо раніше такі провокації були регулярними, то зараз вони почастішали на кілька порядків. За останній час ЗСУ зазнали безліч втрат. Російські найманці перебувають у піку своєї активності.

І це вже не кажучи про те, що весь світ чудово пам'ятає знамените "их там нет", яке, з 2014 року, вже стало буденністю.

Водночас, як і слід було очікувати, Путін знову цинічно назвав окупований Крим "територією РФ". При цьому він дорікнув військовим НАТО за те, що їхня військова техніка регулярно з'являється в акваторії Чорного моря неподалік Кримського півострова. У тому числі й стратегічні бомбардувальники США.

При цьому потрібно враховувати, що західні партнери загострюють ситуацію постачанням Києву летального сучасного озброєння, проведенням провокаційних військових маневрів у Чорному морі, та й не тільки в Чорному – та в інших регіонах, близьких до наших кордонів. Що стосується Чорного моря, то це взагалі виходить за певні рамки: на відстані 20 кілометрів від нашого державного кордону літають стратегічні бомбардувальники, а вони, як відомо, мають дуже серйозну зброю ", - сказав російський президент.

Тим часом днями ми вже публікували фотографії наслідків обстрілу бойовиками на Донбасі селища Мар'їнка, де немає позицій ЗСУ та є лише мирні жителі.