RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Зеленський провів розмову з прем'єр-міністром Швеції: про що йшлося

У середу, 19 січня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Королівства Швеція Магдаленою Андерссон.

Про це йдеться на сайті глави України.

Володимир Зеленський розповів Андерссон про ситуацію з безпекою навколо України, та про зусилля, які вживає наша країна в рамках усіх існуючих переговорних форматів.

Президент України та глава уряду Швеції привітали нещодавнє укладання міжурядової Угоди про співпрацю у сфері оборони. Зеленський наголосив, що Швеція є важливим партнером України у сфері безпеки, та подякував за практичну допомогу у цій сфері.

“У нас є потужна армія, найкращий досвід та практики, вірні герої”, – сказав він і додав, що сьогодні як ніколи важливо об'єднати зусилля для стабільності нашої країни.

Магдалена Андерссон своєю чергою підтвердила рішучу та непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку шведського уряду.

“Швеція – найбільший торговельний та інвестиційний партнер України у регіоні. Навіть за умов пандемії маємо зростання двосторонньої торгівлі більш ніж на 50%. За результатами року очікуємо вийти на показники товарообігу 800-900 мільйонів доларів. Працюватимемо над збереженням цих позитивних тенденцій. Вітаємо також приєднання Швеції до підтримки національної фінансової системи”, – зазначив Зеленський.

Сторони домовилися активізувати двосторонній діалог на найвищому рівні.

Нагадаємо, 19 січня також відбулася зустріч Володимира Зеленського із Держсекретарем США Ентоні Блінкеном.