RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

Всі новини

"Підвищення ставок": Портников пояснив зміну риторики Заходу щодо російсько-української війни

Західні партнери України в цілому підтримали проведення бойових дій в Курській області РФ, тому що побачили безперспективність домовленостей з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Таку думку висловив у своєму блозі на YouTube журналіст Віталій Портников.

За його словами, таким чином Путіну направили сигнал, що його скарги на військовий спротив України західні партнери проігнорують.

"Тепер (західні партнери) спокійно ставляться до ситуації із можливими воєнними діями на території Росії з використанням військ. Ніхто не засуджує Україну за ці дії. Володимиру Путіну доведеться усвідомити, що всі звернення до Заходу із вимогою вплинути на Україну, щоб вона не вела воєнних дій на території Російської Федерації, будуть марними", - зазначив він.

Журналіст розповів, що раніше у США і ЄС вірили, що Путін передумає атакувати Україну, якщо зрозуміє, що не може досягнути успіху, але той обрав шлях підвищення ставок і війну на виснаження. Відповідні висновки були зроблені і на Заході.

"На Заході була ілюзія, що коли Путін зрозуміє безпідставність своїх намірів щодо окупації України і приєднання наших територій до імперської Росії, він погодиться на припинення бойових дій. Такі ілюзії зникають з кожним днем. Стає очевидно, що Путін заточений на багаторічну війну, він перетворює ту територію, яку не можуть захопити російські війська, на справжню пустелю. Путін сподівається на демографічну перемогу над Україною, політичну і економічну. І сподіватися на те, що він заспокоїться, вже не доводиться. Це не подобається Сполученим Штатам і європейським країнам, які починають усвідомлювати наслідки цієї війни. Таким чином, припинення воєнних дій стає пріоритетом західних політиків. Однак як до цього примусити Володимира Путіна? Адже він зрозумів, що багаторічна війна допомагає йому протистояти Заходу. Відповідь є очевидною – тільки підвищення ставок", - зазначив Віталій Портников.

Раніше спікерка Білого дому Карін Жан-Пьєр на брифінгу заявила про підтримку американською владою України в контексті початку бойових дій в Курській області РФ, і нагадала, що саме з Курщини російські війська атакували українські міста, тому ЗСУ мають право дати відсіч.