RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У нового голови ГПУ повідомили, що стало для нього найбільшим ударом

Новий голова Генеральної прокуратури України Юрій Луценко в жасі від стану слідства по найбільш резонансних справах його відомства, у багатьох з яких "загубилися" найважливіші докази.

Про це після зустрічі з Луценком повідомив громадський активіст та блогер Карл Волох у своєму Facebook.

"За підсумками двох останніх візитів до Генпрокуратури і зустрічі з Луценком. Жодна установа країни наразі не працює в режимі, подібному до ГПУ. Потрібен був луценківський рівень пасіонарності, щоб всі в конторі так швидко зрозуміли, що так, як було, вже не буде, і побігли пропонувати всі можливі варіанти, щоб дати необхідний новому керівнику результат", - розповідає про атмосферу в ГПУ Волох.

Крім того, за словами активіста, у найближчі дні стануть відомі дуже несподівані прізвища на деякі ключові посади в ГПУ.

"Найбільшим ударом для нового генерального стало знайомство зі станом слідства у найбільш резонансних справах. Нерідко там банально порожньо. Тобто втрачені докази, обірвані ланцюжки, які ведуть до накрадених мільярдів. І немає жодних гарантій, що це вдасться відновити. Не сумнівайтеся, що незабаром ми почуємо масу критики з приводу "непрофесійних", "необдуманих", та інших "не" дій нового прокурора, втрати ним "найбільш кваліфікованих працівників. І джерелом цієї критики будуть ті самі високопрофесійні пі*араси, які за два роки примудрилися не просто не довести до логічного завершення слідства по абсолютно очевидних масштабних злочинах, а й нерідко навмисно їх розвалити, вдало перерозподіливши частину вкраденого попередніми вельможами на свою користь", - обурюється блогер.

"Особисто я вважаю успіх-неуспіх Луценка на посаді головного правоохоронця екзистенційним питанням. Якщо йому не вдасться показати народу хоч якусь подобу справедливості держави, доля нинішньої влади стає проблематичною. А можливо, з огляду на зовнішні обставини, і саме існування цієї держави. Тож особисто я маю намір підставити плече. Критиків і злостивців і без того вистачить", - підбиває підсумки Волох.

Раніше народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко розкритикував заяву Юрія Луценка, який вирішив дати ще 100 днів випробувального терміну старим співробітникам ГПУ.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії з єхидством сприйняли заяву Луценка з приводу приєднання до його команди колишнього федерального прокурора США Богдана Вітвіцького.