RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Політолог розповів, як у Раді завалили фінансовий день

Початок нового пленарного тижня, на жаль, показав, що влада лише декларує реформи, але аж ніяк не хоче сприяти реальним технократичним рішенням - так прокоментував роботу парламенту політолог Вадим Карасьов.

"Ми почули емоційні дискусії і взаємні звинувачення на чисто політичні теми блокади, війни, мови виступів чи інших контраверсійних тем.

Але, коли почалася професійна робота над системними законопроектами - депутати пропали з сесійного залу. На першу половину вівторка був призначений так званий "фінансовий день", і кілька законопроектів пройшли через професійну дискусію в профільному комітеті Сергія Рибалки, судячи з усього, були обговорені з учасниками фінансовому ринку, регуляторами та професійними асоціаціями, депутатськими фракціями і групами. Комітет добився призначення своїх законопроектів на вівторок, коли, як правило, в залі достатньо голосів для прийняття рішень.

Проте, не зважаючи на це, жоден з пропонованих законопроектів не набирав голосів. Показово, що зауважень по суті під час обговорення не звучало, просто не вистачало голосів, а кілька опозиційних фракцій не голосують ні за які законопроекти взагалі до виконання їхніх політичних вимог. Тобто, у вівторок були підтримані лише питання ратифікації міжнародних договорів, за які взагалі голосують усі присутні.

Досить прикро, що Рада не змогла, до прикладу, врегулювати обіг електронних грошей типу PayPal, якими користується все більше українців, в тому числі при веденні бізнесу через Інтернет.

Реформи, про які всі так люблять говорити - це кропітка робота в комітетах і міністерствах, а не лише яскраві піар-заяви, якими поки що обмежується наша влада" - вважає експерт Вадим Карасьов.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: