RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Губернатор Харківської області відкрила пам'ятник гетьману Мазепі

Губернатор Харківської області Юлія Світлична 22 липня прийняла участь в селищі Коломак в Першому фестивалі "Гетьманська слава", присвяченому 330-річчю обрання Івана Мазепи гетьманом України, в рамках якого відбулося урочисте відкриття пам'ятника.

"Пам'ятник видатному гетьману має не тільки історичну цінність. Це символ об'єднання українського народу заради творення держави. Мазепа говорив:" Не маш любови - не маш згоди". Сьогодні ми доводимо, що український народ - щирий, переповнений любов'ю, здатний об'єднуватися для розвитку своєї країни", - сказала Світлична, передає прес-служба ХОДА.

Відкриття пам'ятника стане відправною точкою створення музею козацької слави в Коломаці, де Івана Мазепу було обрано гетьманом України. Музей планується відкрити поруч з пам'ятником гетьману.

Про відкриття пам'ятника губернатор також написала на своїй сторінці в Facebook.

Фестиваль "Гетьманська слава" зібрав тисячі гостей з Харківської та інших областей України. На головній сцені фестивалю виступили близько 50 творчих колективів, майже 20 районів Харківщини взяли участь в змаганнях козацьких куренів. Свої постановки гостям фестивалю представив козацький театр "Хортиця" - "Запорізькі козаки".

На майданчику фестивалю працювала виставка-ярмарок народних майстрів, проводилися майстер-класи з народних ремесел. Також в рамках заходу відбулося відкриття виставки плакатів, які підготували студенти Харківської державної академії дизайну і мистецтв, працювала виставка-продаж книжкової продукції.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: