RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Світлична увійшла до п'ятірки найвпливовіших жінок України

Видавництво Фокус в 13-й раз опублікувало рейтинг "100 найвпливовіших жінок України", в ТОП-5 яких вперше увійшла глава Харківської області Юлія Світлична.

Серед найвпливовіших жінок країни також названі віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, перша леді України Марина Порошенко, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко. Очолює рейтинг Юлія Тимошенко.

"Юлія Світлична і до сих пір залишається єдиною в Україні жінкою - главою області. Її популярність в регіоні не викликає сумнівів: згідно з опитуванням, її підтримують 64% жителів Харківщини. Це очікувано, оскільки Світлична не відсиджується в кабінетах, а регулярно відвідує область і спілкується з місцевими керівниками та жителями ", - так характеризує харківського губернатора видання.

Цікаво, що в минулому році Світлична була новачком рейтингу, стартувавши відразу з 9-ї позиції. Сьогоднішнє 5-е місце говорить про нарощуванні впливу і активної роботи в регіоні, яку хвалить не тільки керівництво країни, а й посли іноземних держав. З останніх знакових подій Харківщини виділено проведення Міжнародного економічного форуму.

Перше місце Юлії Тимошенко не викликає подиву. Ось уже 20 років як країна спостерігає за її злетами і падіннями. Їй двічі вдавалося ставати господинею головного кабінету уряду і двічі зазнавати поразки в боротьбі за президентську булаву, відзначає видання.

Так само не стали сенсацією і інші мешканки "Олімпу". Марина Порошенко традиційно багато супроводжує дружина в його робочих поїздках, керує проектами інклюзивної освіти та Українським Культурним фондом. Ірина Геращенко - перша жінка, що зуміла зайняти крісло першого віце-спікера Верховної Ради. Є одним з найактивніших парламентарів і ключовою фігурою в процесі звільнення заручників з полону бойовиків і російських в'язниць.

Додала активності в нинішньому році Ірина Луценко. Своєю нішею вона обрала боротьбу з гендерно обумовленою насильством, захист прав дітей - ініційовані нею законопроекти знайшли підтримку у народних депутатів.

Рейтинг складений редакційною колегією Фокуса. В обговоренні списку участь брали експерти в сфері політики, економіки, суспільних процесів і культури. Претенденток оцінювали за п'ятьма критеріями: можливість впливати на прийняття державних рішень і на громадську думку, бізнес-вплив, особиста популярність і родинні зв'язки. Рейтинг формується щорічно з 2006 року.