RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Тимошенко запропонувала Раді повернутися до "газового" питання

Юлія Тимошенко запропонувала Верховній Раді негайно розглянути проект постанови, який віддає український газ громадянам за адекватною ціною, скасовує підвищення ціни на газ на 23,5%, і який підписали 6 голів фракцій парламенту (№9265).

Про це лідер "Батьківщини" заявила під час Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів.

Вона пояснила, що причина підвищення ціни на газ не в МВФ. Голова партії навела дані журналістського розслідування, за якими Свистунківсько - Червонолуцьке родовище було переписане на Олега Ольхового, через переоформлення ліцензії на видобуток українського газу в компанії ТОВ "Аркона Газ-Енергія".

"Тепер він вважає, що це стало його власністю без аукціонів, без будь-яких процедур. Скільки ще будуть підвищувати ціни на газ, переписуючи потім всі ці доходи (разом з видобутком газу, ліцензіями на видобуток газу) на корупціонерів?" - запитала Тимошенко .

Вона попросила вважати свій виступ повідомленням про злочин і попередила, що направить відповідне звернення до НАБУ.

Голова партії також заявила, що, по бухгалтерській звітності "Нафтогазу" і "Укргазвидобування", ціна газу українського видобутку може бути на рівні 75 дол. за тисячу кубометрів.

"Ми підняли всю бухгалтерську звітність "Укргазвидобування" і НАК "Нафтогаз". За нею, собівартість видобутку українського газу за 9 місяців 2018 без амортизаційних відрахувань становить 17 дол. за тис. кубометрів. Якщо додамо матеріальні витрати, оплату праці, податки, прибутковість , 30% рентабельність, ренту за видобуток, а також всі витрати на транспортування, у нас виходить, що ми можемо продавати український газ українцям за 75 дол. за тисячу кубометрів. Це по бухгалтерії "Нафтогазу" і "Укргазвидобування", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко обурилася, чому газ, який з рентабельністю 30% коштує 75 доларів влада продає українцям по 305 доларів.

"Це 400% рентабельності. Совість є у кого? Мова не в популізмі, а у величезних відкатах в "Нафтогазі". Це, по суті, велика державна корупційна годівниця домовляючись з міжнародної фінансової бандою", - переконана політик.