RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відділення "Укрпошти" скорочувати не будуть - Порошенко

Президент Петро Порошенко під час відвідин ВАТ "Укрпошта" на Житомирщині наголосив на необхідності вироблення системного рішення, яке б унеможливило скорочення поштових відділень, і не створювало б проблеми з доставкою пенсій в сільській місцевості.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Глава держави зазначив, що останнім часом відбувається скорочення відділень "Укрпошти" особливо в сільській місцевості, створює величезні проблеми місцевим жителям, в першу чергу людям похилого віку з доставкою пенсій тощо.

"Друга позиція, загроза скорочення листонош. І ми з цим абсолютно ніяк не можемо погодитися - ні з скороченням відділень, ні з скороченням листонош. І ми не можемо допустити, щоб рішення цієї проблеми відбулося за рахунок простих людей: або перекладу на неповну ставку листонош - нам треба захистити їх; або за рахунок підвищення тарифів зробити додаткове навантаження на пенсіонерів. це теж неправильно, тому що це все буде відбуватися за рахунок кишені простого людини ", - підкреслив Президент.

За словами глави держави, для захисту людей він запропонував уряду виділили 500 млн грн. з державного бюджету, щоб забезпечити "Укрпошті" компенсацію витрат на доставку пенсій.

"І ці 500 млн підуть на те, щоб захистити пенсіонерів, не підвищувати тарифи на доставку пенсій. Чи не буде це робитися за рахунок коштів пенсіонера, простої людини. Пенсії треба збільшувати, а не забирати звідти додаткові кошти, і в той же час зберегти відділення ", - зазначив президент.

За його словами, зараз бюджетний комітет розглядає це урядове уявлення.

"Ці 500 млн - це вирішує проблему на час. Це час робиться для того, щоб ми знайшли спільними зусиллями системне рішення, яке б не вимагало подальшого втручання, але це системне рішення має відбуватися не за рахунок листонош ... На сьогоднішній день ми робимо все можливе, щоб вас захистити, щоб не було скорочення, щоб відбулося, відповідно до рішень, підвищення заробітних плат і щоб ви виконували свою надзвичайно важливу роботу ", - зазначив Глава держави.

Президент подякував листонош, що вони в непростих умовах не просто доносять інформацію або листи, але для багатьох є зв'язком із зовнішнім світом. Він підкреслив, що керівництво "Укрпошти" пообіцяв не скорочувати сільські відділення.

"І кошти державного бюджету, ці 500 млн, дозволять нам зберегти ці відділення", - сказав він.

У той же час Порошенко відзначив, що в разі порушення цього рішення на місцях, люди повинні звертатися до представників влади в районній і обласній державній адміністрації.

"А ми це проконтролюємо - як ефективно використовуються кошти державного бюджету", - підкреслив президент.