RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Глава ДАБІ Кудрявцев підробив диплом - ЗМІ

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексій Кудрявцев надав підроблені документи, вступаючи на посаду.

Про це свідчать документи, отримані Національним агентством з питань державної служби (НАДС), повідомляє "Новое время".

У відповіді на запит ректор Технічного університету Молдови зазначив, що в зазначений період Олексій Кудрявцев в цьому закладі не навчався і диплом на його ім'я не видавали.

Відзначимо, що Олексій Кудрявцев обіймає посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції з 26 червня 2015 згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України № 632-р від 26 червня 2015 року. Для виконання обов'язків керівника центрального органу виконавчої влади (яким є ДАБІ) Закон Украіни про держслужбу вимагає наявності вищої освіти не нижче рівня магістра.

В офіційній біографії Кудрявцева на сайті ДАБІ не вказано ні період, ні місце отримання вищої освіти. Зазначено лише, що Кудрявцев отримав вищу освіту за спеціальностями менеджмент, правознавство та будівництво.

Будь-які відомості також відсутні в повідомленнях про захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук. Кандидатську дисертацію на тему Адміністративно-правове забезпечення діяльності Державної архітектурно-будівельної інспекції в Україні Кудрявцев захистив у листопаді 2017 року в Науково-дослідному інституті публічного права. Однак в особовій картці здобувача Кудрявцева - інформація про вищу освіту також відсутня.

Раніше, 21 листопада, Кабінет міністрів України ініціював службову перевірку відносно правдивості наданих Олексієм Кудрявцевим документів під час перебування на посаді голови Державної архітектурно-будівельної інспекції. Провести перевірку доручили НАДС спільно з Міністерством внутрішніх справ і Міносвіти.

Нагадаємо, в середині листопада ДАБІ опинилась в центрі корупційного скандалу. 15 листопада прокуратура разом з СБУ затримала голову Херсонської ДАБІ Сергія Циклінського. Чиновник разом зі спільниками вимагали та отримали $ 4,5 тис. за узгодження будівельної документації. ЗМІ повідомляють, що Циклінський є креатурою Кудрявцева, при затриманні було вилучено телефонне листування між Циклінським і Кудрявцевим.