RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У "Батьківщині" запропонували продовжити земельний мораторій відразу на 5 років

"Батьківщина" буде голосувати за пролонгацію мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Про це Юлія Тимошенко заявила з трибуни Верховної Ради, висловлюючи рішення її фракції з цього питання.

"Голосування за мораторій - це буде момент істини. Якщо ми хочемо насправді захистити незалежність держави, її територіальну цілісність, його майбутнє, ми зобов'язані проголосувати за пролонгацію мораторію на продаж землі мінімум на 5 років", - сказала вона.

За словами Тимошенко, є неприйнятною розпродаж української сільськогосподарської землі тоді, "коли в країні панує хаос, корупція, рейдерство, коли практично знищено фермерство, коли кожен квадратний сантиметр землі сьогодні під ударом мафії".

"В останні місяці вони хочуть легалізувати мільйони гектарів землі, які розписані між декількома сім'ями в Україні", - додала лідер партії.

Юлія Тимошенко переконана, якщо народні депутати в останній тиждень дозволять не продовжити мораторій на продаж землі, це буде найбільшою зрадою, яка може бути в сучасній, незалежній, суверенній Україні - народ буде позбавлений ресурсу, який вже ніколи не відновиться.

Вона попередила: для наведення порядку з землею потрібно буде витратити достатньо часу, щоб зробити сильними середні сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства.

"Щоб з 20 тис. Фермерських господарств зробити, як в Польщі, - 2,5млн", - додала лідер "Батьківщини".

Після президентських її політсила докладе всіх зусиль, щоб кожен гектар землі належав українцям, оброблявся ними і приносив їм прибуток, підсумувала Юлія Тимошенко.