Віталій і Володимир Кличко подали позов до суду на канал "1+1"

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що розділення посад міського голови та глави Київської міської державної адміністрації суперечить Конституції.

Про це він заявив під час пресконференції стосовно політичної ситуації у столиці, передає "Громадське".

"Розділення посад і запровадження у столиці двовладдя є антиконституційним. Закон про столицю, який зараз усі згадують, був змінений Януковичем, який хотів поставити свою людину в Києві", - стверджує Кличко.

Він нагадав, що у 2003 році Конституційний суд, аналізуючи закон постановив, що головою КМДА може бути тільки особа, яку обрали міським головою Києва.

На запитання про можливість проведення дострокових виборів Кличко сказав, що вибори будуть за планом 20 жовтня наступного року, як і прописано в законі.

Кличко також заявив, що вони з братом Володимиром вже подали позов про захист честі та гідності проти телекомпанії "1+1" через маніпуляції. Ціна позову - 10 мільйонів гривень.

"Ми подали позов до суду на канал "1+1". Як можна говорити про незаангажованість цього телеканалу, якщо його гендиректора називають одним з основних претендентів на посаду голови КМДА? Про наступ на свободу слова тут не йдеться", - зазначив Кличко.

Він додав, що телеканал "поливає брудом" його та брата. Кличко запевняє, що проти них розгорнуто компанію з дискредитації, до чого причетні соратники Януковича.

Нагадаємо, 24 липня Офіс президента попросив у Кабінету міністрів внести подання на звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Згодом у президента Володимира Зеленського підтвердили подачу заяви в уряд про звільнення з посади керівника Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Детально про конфлікт між президентом і мером столиці читайте в матеріалі "Апострофа": Кличко йде на конфлікт із Зеленським: що відбувається.