RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Олексій Кучеренко розповів, як "Батьківщина" планує навести порядок у комунальній сфері

Ситуація на ринку житлово-комунальних послуг та енергетики, що була спричинена бездіяльністю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, може бути виправлена, команда "Батьківщини" готує для цього стратегію.

На цьому під час брифінгу у Верховній Раді наголосив кандидат на посаду мера Києва від "Батьківщини" Олексій Кучеренко.

"Сьогодні взаємна заборгованість на так званому ринку газу складає понад 100 млрд гривень. Дефіцит коштів на енергоринку складає близько 50 млрд, і він робить реальну загрозу колапсу на енергоринку. Борги населення за ЖКП складають близько 60 млрд, 45 млрд заборгували теплокомуненерго підприємства, які мають нам подавати тепло з приходом опалювального сезону, близько 25 млрд – борги газорозподільчих компаній", – зазначив народний депутат.

Олексій Кучеренко переконаний, що головним відповідальним органом за цей безлад є саме НКРЕКП.

Кандидат у мери Києва нагадав, що за попереднього президента внаслідок звернення до Конституційного суду команди "Батьківщини" на чолі з Юлією Тимошенко робота НКРЕКП була визнана неконституційною.

"Але наприкінці минулого року в "пожежному порядку" монобільшістю було прийнято закон, який немовби мав урегулювати неконституційні положення роботи цього органу. НКРЕКП вчергове довів свою неконституційність. Тому ми з колегами ініціюватимемо конституційне подання, аби визнати його діяльність неконституційною", – заявив Олексій Кучеренко.

Кандидат у мери нагадав, що Антимонопольний комітет за його зверненням виявив бездіяльність НКРЕКП та порушення у Києві. Внаслідок цього компанію "Євро-реконструкція", яка надає тепло і гарячу воду 300 тисячам киян, зобов’язали зробити перерахунок через неправильно порахований тариф.

"Запевняю, що команда Тимошенко докладе всіх зусиль, щоб забезпечити й киянам, і мешканцям усіх інших регіонів перерахунок за зайві гроші, які були сплачені. "Батьківщина" знає, як навести порядок у комунальній сфері", – наголосив Олексій Кучеренко.