RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Алла Шлапак закликала підвищити зарплати медичним працівникам

Центральна влада провалила питання боротьби з пандемією, тому необхідно створити Штаб боротьби з коронавірусом, який офіційно очолить президент.

Про це під час брифінгу заявила кандидат в депутати Київської міської ради від "Батьківщини" Алла Шлапак, передають "Українські новини".

"Що стосується створення штабу по боротьбі з коронавірусом на чолі з президентом - це не просто актуально, це мега-актуально. Перш за все йдеться про ефективний розподіл фонду коштів по боротьбі з пандемією", - заявила кандидат.

Шлапак представила план дій "Батьківщини" для термінового вирішення складної ситуації зі збільшенням хворих в Києві і Україні.

"По-перше, відкриття гарячої лінії. В тому числі, гарячі лінії повинні бути відкриті на місцевому рівні. У Києві це дуже актуально, бо в Києві працюють не тільки комунальні медичні установи, а й медустанови державної форми власності. 70% всього медичного приватного сектора знаходиться в столиці", - підкреслила вона.

Також Шлапак зазначила, що в столиці необхідно створити єдиний медичний простір для організації якісної медичної допомоги киянам.

"Але без рішення уряду це зробити неможливо. Усі медичні заклади незалежно від форми власності повинні надавати якісну медичну допомогу киянам. І на жаль ми фіксуємо масове звільнення медпрацівників в Україні. Вирішити це питання можна тільки заплативши достатньо коштів медикам за їхню роботу", - додала Шлапак.