RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Реальна альтернатива безпорадній владі": політолог про Тимошенко

За останні 2,5 роки українці неодноразово пересвідчилися у нездатності влади впоратися з викликами, з якими стикається держава. Ситуація в країні вимагає якісно іншої політики та стратегії дій. Їх пропонує Юлія Тимошенко – єдина, хто, крім об’єктивної критики влади, має фахові рецепти подолання криз.

Про це у своєму блозі на "Корреспондент" пише політолог Андрій Золотарьов.

"Люди й раніше знали, що влада непрофесійна, але були готові заплющити на це очі. Однак тепер на власному досвіді щодня переконуються у тому, що безпорадність влади несе загрозу не лише добробуту, а й здоров’ю та навіть життю", – вважає експерт.

Політолог нагадав, що опитування громадської думки показують втрату владою лідерських позицій – зростає невдоволення та роздратування людей.

"Щодня ми бачимо телевізійних політиків, але, критикуючи, вони практично нічого не пропонують. Винятком є Юлія Тимошенко, яка вимагає від влади вести з людьми правдиву, дорослу розмову про те, що відбувається і що сьогодні треба робити", – вказує Золотарьов.

За його словами, лідерка "Батьківщини" найбільше у своїх виступах загострює увагу на питаннях енергетичної та економічної криз, а також збідніння населення.

"При цьому Юлія Тимошенко не обмежується констатацією діагнозу, вона пропонує "спосіб лікування" – чіткий, покроковий план дій щодо кожного конкретного питання. Власне, позиції цього плану вже не раз були озвучені у виступах Тимошенко на погоджувальних радах, з трибуни Ради, в ефірах ТБ. І цей план реальна альтернатива бездіяльності та безпорадності влади", – резюмує Андрій Золотарьов.

Нагадаємо, у листопаді провідні соціологічні служби зафіксували відчутне падіння показників "Слуги народу" та зростання підтримки "Батьківщини". Команда Юлії Тимошенко майже наздогнала президентську партію – їхні рейтинги перебувають у межах статистичної похибки.