RU  UA

​Повний “треш”: Тука оцінив перспективи підозри Порошенку

Підозра про державну зраду п’ятому президенту України Петру Порошенку навряд буде мати юридичні наслідки, справа навіть не дійде до суду. У такий спосіб “зелена” влада намагається висмикнути Порошенка з політичного процесу.

Про це в ефірі програми “Всьо по бєспрєдєлу” з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України у 2016-2019 рр. Георгій Тука.

“Щодо підозри Порошенку. Моя позиція в цьому питанні елементарна, з моєї точки зору, чесна і прозора. Ви можете Порошенка боготворити, а можете його ненавидіти – це ваша особиста справа. Але мені зателефонував високопосадовець з Офісу генерального прокурора і ми обговорювали цей “треш”, який відбувається з Порошенком. Але це безперспективно, з юридичної точки зору це повний “треш”, – розповідає Тука.

За його словами, представники влади і правоохоронних органів чудово розуміють, що юридичної перспективи у цієї справи немає.

“Тобто ніякого суду, і поготів доведення до вироку за цими ознаками бути не може. Але такі дії дозволяють людину висмикнути з політичного процесу. По-перше, домашній арешт, а по-друге, постійні допити, свідчення, пересвідчення, передопити – людини переорінтують з політичної діяльності суто на юридичну площину. Вона випадає з політичного процесу”, – вважає Тука.

Він також зазначив, що за таким сценарієм влада “наздоганяла” нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, але з Порошенком така тактика не спрацює.

“Не варто порівнювати рівень підтримки в суспільстві цих двох постатей. І не варто забувати, що переважна кількість тих людей, яких називають “войовнича меншість”, які здатні зі зброєю в руках відстоювати власне бачення розвитку майбутнього нашої країни – переважна більшість цих людей підтримують Порошенка. Такі дії щодо п’ятого президента можуть спровокувати реальний вибух всередині суспільства”, – підкреслив Тука.