RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Яценюка ініціювали підвищення екозбору з підприємств в 20 разів

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк і представники партії в Кабінеті Міністрів взяли участь у Всеукраїнській екологічній акції "Посади дерево світу", яка вже третій рік поспіль проходить з ініціативи Української Греко-Католицькою церквою і Міністерства екології та природних ресурсів.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Акція пройшла в сквері Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ. У ній взяли участь Верховний архієпископ Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, віруючі, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр юстиції України Павло Петренко, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Міністр молоді та спорту Україна Ігор Жданов.

Арсеній Яценюк підкреслив, що міністр екології Семерак "робить дуже багато для того, щоб екологічні програми в Україні просувалися". Зокрема, повідомив лідер "Народного фронту", уряд ініціює підвищення екологічного збору в 20 разів.

Ці кошти, які будуть надходити до державного та місцевих бюджетів від великих підприємств, які здійснюють шкідливі викиди в атмосферу, будуть спрямовані на екологічні програми, підкреслив Арсеній Яценюк: "Очікуємо, що парламент підтримає цю урядову ініціативу".

Акція "Посади дерево світу" традиційно стартувала в Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни та військових конфліктів. "Війна принесла дуже багато горя на нашу землю. Війна принесла велике горе в Донецьк, Луганськ і Крим", - підкреслив Арсеній Яценюк, підкресливши, що війна принесла і екологічні втрати: "Шахти в Донецьку затоплені, в Криму відбувається екологічна катастрофа".

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні під час молебню за мир в Україні, який провів Глава УГКЦ Святослав Шевчук, "коли Блаженніший молився за життя Української, за чисту екологію - він молився за майбутнє країни".

"Боротьба за мир не завершена. У питанні світу головне - на яких він умовах. А світ може бути тільки на українському умовах", - підкреслив лідер "Народного фронту".