RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Забороняти партії і "віджимати" телеканали - це шлях в нікуди для влади: заява Рабиновича

Народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович прокоментував атаку влади на "ОПЗЖ" і телеканал "112 Україна".

"Ні Порошенко, ні його попередники, які вели країну до розвалу, навіть не здогадувалися до того, до чого додумався нинішній Президент України: розуміючи, що втрачає підтримку суспільства, Володимир Зеленський раптом почав думати про заборону партії "Опозиційна партія - За життя". Господа у владі, забороняти партії і закривати телеканали можуть тільки "імпотенти" з рекетирськими замашками! Ви - "зелена" влада - повинні зрозуміти, що це ніщо інше, як фашистська ідеологія, це шлях в нікуди!", сказав він.

Як відомо, громадська рада при Міністерстві юстиції України ініціював заборону діяльності в Україні політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". Крім того, раніше через суд СБУ і прокуратура спробували заблокувати і заарештувати активи телеканалу "112 Україна", передавши в управління АРМА (Агентство по розшуку і менеджменту активів).

Такі дії влади інакше як "рекетирськими замашками не назвеш, вважає Вадим Рабинович.

"Вдумайтеся, наскільки по-блюзнірськи навіть звучить саме слово "заборонити опозиційну, другу за популярністю, партію "Опозиційна платформа - За життя"! І це в європейській то країні! І це з новим то президентом! Я, звикла до всього людина, просто не можу прийти в себе: рішення закрити партію, яка виконує свої передвиборчі обіцянки і наздоганяє "слуг народу" по рейтингах, прийнято вже при Зеленському, який обіцяв нам нове життя! " - обурився співголова "ОПЗЖ".

У зв'язку з цим Рабинович звернувся до Володимира Зеленського: "Пане президенте, я звертаюся особисто до вас: "віджати" і "заборонити" - це гасло Порошенка і його попередників. Але сьогодні ви творите те, що не дозволяв собі навіть Порошенко, і це шлях в нікуди - це може погано скінчитися! і якщо зараз ви повернете голоси тим, хто вас підтримав за обіцянку світу, за обіцянку побудувати правову державу і забезпечити вільне функціонування партій, то у вас буде рівень підтримки - нуль! .. якщо ж ви хочете , щоб ваш рейтинг не падав, то виконайте передвиборчі обіцянки: знову ж таки, встановіть світ, виженете радикалів з вулиць, встановіть нормальні взаємини людей в країні ...".

Він також висловився з приводу телеканалу "112 Україна".

"Ті, хто сьогодні знаходяться при владі, нічого не можуть створити своїми руками. І замість того, щоб організувати якийсь телеканал "96 квартал", влада вирішила нахабно "віджати" найпопулярніший інформаційний канал "112 Україна", - звернув увагу політик.

Рабинович нагадав, що атаки на "112 Україна" почалися чи не з першого дня президентства Зеленського, "який пообіцяв повідомити, ким і як фінансується канал".

"І що? Минуло півтора року і нічого не сказано! А тим часом телеканал" 112 Україна "обстріляли з гранатомету, стрільців ніхто не знайшов, офіційної реакції досі немає. Ось і сьогодні придумали якусь ахінею і вирішили відібрати канал! І активну участь в цьому беруть президент і глава СБУ - ось така "солодка парочка". Хлопці, та це рекет! Ви ж усім нам обіцяли не рекетом займатися, а будувати європейську країну!" - обурився політик.

"Ми будемо боротися в судах, ми звернемося до "Репортерів без кордонів". Я особисто буду звертатися до європейських парламентаріїв з проханням відкрити очі на цю владу і Зеленського", - пообіцяв нардеп.

"Як місцева "Ванга" я хочу передбачити наступне: всі об'єднаються проти Зеленського і вже на цих виборах дадуть свою відповідь. Упевнений, що кожен з 73% людей, які підтримали Зеленського, тепер не дасть жодного голосу за "зелених". Упевнений я і в тому, що партію "ОПЗЖ" ніхто не заборонить - цього уряд не дозволить зробити мільйони наших прихильників, які за першим же покликом приїдуть до Києва ... Але якщо влада все ж пішла цим шляхом, то мій їй порада - йдіть до кінця: забороніть всі партії, залиште тільки "зелену", розфарбовуєте навіть сніг в зелений колір. І тоді президент України Володимир Зеленський має всі шанси не досидіти свій термін. "Поверни нам довіру або піди" - моя пропозиція йому", - резюмував Рабинович.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаПартійне життя
Теги: