RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Світлична з послом Японії та ветеранами АТО долучилися до створення алеї сакури в Харкові

У четвер, 12 жовтня, голова Харківської ОДА Юлія Світлична та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шигеки взяли участь в урочистій церемонії висадки дерев у ЦПКіВ ім. Горького.

«Сьогодні, в рамках проведення Року Японії в Україні, ми можемо долучитися до японської культури. Мені дуже приємно, що Харківська область приєдналася до заходів, які проводяться по всій Україні», - зазначила Світлична.

Губернатор нагадала, що навесні 2017 року в області вже було висаджено 40 саджанців сакури. Сьогоднішня алея з 80 дерев з'явиться в честь ювілею встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією.

«Наші країни об'єднують 25 років плідної співпраці. Реалізація спільних проектів в економічній та культурно-гуманітарній сферах між Японією і Харківською областю несе корисні результати для обох сторін. Я впевнена, що сьогоднішня церемонія висадження дерев сакури стане новим імпульсом для подальшого розвитку відносин між Харківською областю та Японією», - сказала Світлична.

Зазначається, що до висадження сакур приєдналися Харківський міський голова Геннадій Кернес, депутати обласної та міської рад, ветерани АТО, волонтери, громадські активісти. Після урочистої церемонії учасники акції вирушили відвідати пацієнтів в обласний госпіталь ветеранів війни.