RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Гра в "кішки-мишки": в Україні озвучили сумний прогноз по закінченню війни на Донбасі

Координатор групи "Інформаційний опір", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук озвучив сумний прогноз по закінченню війни на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Довгий час Росія очікувала, коли Україна плюне і скаже, що Мінські угоди поховані. І Кремль зможе сказати: ось бачите, Україна зірвала угоди, вона проти мирного діалогу. Зараз Путін пішов на шантаж, коли почав заявляти, що мінський формат має низьку ефективність, коли починає виводити своїх офіцерів зі складу СЦКК. Тут вже Україна застигла в очікуванні, мовляв, завтра можна буде сказати, що Путін зірвав все Мінські домовленості", - сказав Тимчук.

За його словами, гра в "кішки-мишки" триває не перший рік.

"Всі розуміють, французи, німці, росіяни і, тим більше, ми, що Мінськ - це мертвонароджена дитина. Ці розмови про дорожню карту - не більше, ніж клоунада. Все це розуміють, але потрібно робити серйозні особи, тому що альтернативи як би немає. Скільки триватиме цей цирк, поки незрозуміло. Але вибори в Росії (вибори президента РФ в березні 2018 року, - "Апостроф") можуть стати якийсь відправною точкою", - уточнив експерт.

Читайте також матеріал "Апострофа": "У Путіна два варіанти по Донбасу, в 2018 році доведеться зробити вибір - Дмитро Тимчук".