RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ностальгія по Україні: вчений Козловський розповів, за чим сумують на окупованому Донбасі

Жителі окупованого Донбасу потерпають від серйозної ностальгії за тими часами, коли Донбас знаходився під контролем України і в ньому текло мирне життя.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий донецький вчений-релігієзнавець, який був звільнений з полону бойовиків, Ігор Козловський.

"Люди ностальгують здебільшого як обивателі. Ностальгують по спокою, по миру, по свободі пересування, з питань свободи доступу до благ цивілізації, по вечірньому і нічному житті, а так як там комендантська година, це обмежує ту саму свободу вибору, коли людина може просто виразити себе, адже нам потрібні не тільки відпочинок, робота, навчання, а й те, що ми називаємо розвагами. Психологічно для нас це важливо, адже ми - граючі істоти. А коли цих розваг немає, а те, що пропонується, не витримує ніякої критики, то людина, природно, буде ностальгувати за тими часами, коли у нього це все було, тільки руку простягни", - зазначив Козловський.

При цьому вчений пояснює, що жителі Донбасу відчувають ностальгію не так по самій Україні, як по простору, де у них була можливість жити вільно.

"Тому я не кажу, що вони ностальгують за Україною як за явищем, вони ностальгують часто по Україні як по тому простору, де у них були можливості", - уточнив Козловський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово - Ігор Козловський.