RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Резніченко розповів про плани розвитку сонячної енергетики в Дніпропетровській області

В Дніпропетровській області планується будівництво ще 7 сонячних електростанції, на додачу до вже працюючих на території області. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«По будівництву цілого ряду сонячних електростанцій в Дніпропетровській області вже є конкретика - хто, коли, де і джерело фінансування. Минулого тижня був підписаний меморандум з компанією з Ірландії на будівництво ними в Дніпропетровській області сонячної електростанції потужністю 250 МВт. Ще один інвестор отримав землю в Покрові під електростанцію потужністю 14 МВт і в березні отримує землю ще на 10 МВт там же. Будівництво має розпочатися влітку», - зазначив Резніченко.

Також, за його словами, в процесі оформлення земля під сонячну електростанцію в 6 МВт в Чкаловской ОТГ. На стадії попередніх розрахунків будівництво електростанцій в Павлоградському районі - на 30 МВт, і в Дніпровському районі - на 25 МВт. Ще одну ділянку землі під електростанцію 10 МВт в тому ж Дніпровському районі вже виділено і там скоро починається будівництво.

«Залучення інвестицій та розвиток енергонезалежності країни - основні пріоритети державної політики президента України Петра Порошенка. Дніпропетровщина їх вдало поєднує і реалізує на практиці», - зазначив Резниченко.

На сьогоднішній день в області працює дві сонячні електростанції - в Підгородньому та Нікополі, побудовані за кошти інвесторів. Раніше повідомлялось, що в Нікополі за кошти канадських інвесторів була побудована найпотужніша в Дніпропетровській області сонячну електростанцію потужністю 10 МВт електроенергії на годину.

У 2017 році на Дніпропетровщині було реконструйовано та побудовано з нуля більше 200 інфраструктурних об'єктів. Особлива увага в області приділяється підвищенню енергоефективності: вже понад 30 котелень на альтернативному паливі забезпечують теплом дитячі садки, школи, медичні заклади та житлові будинки.