RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Замість техприміщення "Велике будівництво" створило у 17-й лікарні Харкова сучасне приймальне відділення

У 17-й лікарні міста Харкова завершуються роботи зі створення в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" нового приймального відділення.

Воно розмістилося на місці колишніх технічних приміщень, які раніше для обслуговування пацієнтів не використовувалися, повідомляє Харківська ОДА.

Загальна площа нового приймального відділення становить 800 квадратних метрів. У приміщенні в ході реконструкції було виконано сучасний ремонт із заміною усіх комунікацій. У приймальному відділенні облаштований комфортний ресепшен, здатний вмістити 20 відвідувачів, а на вході обладнаний пандус для маломобільних пацієнтів.

Наразі на завершальній стадії перебувають роботи в кабінетах, в яких буде встановлене нове високотехнологічне діагностичне обладнання, придбане також в рамках програми "Велике будівництво".

"Ми розробили проєкт навесні 2020 року, було проведено тендер, і ми почали роботу. На той момент тут не було жодної можливості перебування людей. З моменту будівництва цієї будівлі ці приміщення використовувалися як суміжні, технічні", - розповів директор лікарні Дмитро Черепов.

Найближчим часом у приймальному відділенні будуть встановлені комп'ютерний томограф на 128 зрізів, який буде одним з кращих в місті, а також МРТ та ангіограф.

Раніше, уточнив директор лікарні, до появи сучасного обладнання, пацієнтів доводилося направляти в інші медичні установи для діагностики.

"Тепер ми зможемо проводити діагностику і лікування в режимі 24 на 7. Це вкрай важливо для хворих з невідкладними станами, такими як гострий інфаркт, інсульт - на ангіографі ми зможемо оперувати їх в найкоротші терміни", - додав Черепов.

До початку реконструкції лікарня щорічно приймала близько 22 тисяч стаціонарних пацієнтів, не рахуючи амбулаторних хворих. Нове приймальне відділення завдяки своєму сучасному оснащенню зможе забезпечити прийом більшої кількості людей.

Нагадаємо, в рамках "Великого будівництва" в Україні буде реконструйовано 177 приймальних відділень. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.